Varför kan din besatthet med dina muskler (och testosteron) vara dödlig

Varför användning av anabola och testosteron är farligt för hälsan

Du borde sluta! Vi berättar varför användning av anabola och testosteron är farligt för hälsan.

Om du är fan av att se dig mer och mer slagen framför spegeln, vet du bättre att användning av anabola och testosteron är farligt för hälsan.

Många börjar med träning några gånger i veckan, men vissa faller i ett allvarligt beroende för att ändra sin kropp för att se det på ett annat sätt och tillgripa denna typ av hormon.

Miguel Escalante Pulido, chef för endokrinologi vid IMSS specialsjukhus i Jalisco, varnade för faran med att använda testosteron och anabola för att få muskelmassa.

Hälsespecialisten nämner att önskan att få muskelmassa med mindre ansträngning och på kort tid leder män och kvinnor att leta efter alternativ som användning av hormonet testosteron och anabola (derivat ersätter samma hormon), vilket kan vara skadligt till din hälsa.

De går till gymmet och får mycket höga mängder testosteron, det finns faktiskt kvinnor som också androgeniserar med detta hormon, och missbruk av dessa ämnen leder till olika kontraindikationer och potentiella hälsoskador.

Varför användning av anabola och testosteron är farligt för hälsan 1

Känner du till den skada som anaerobics orsakar din kropp? (Foto: Irobis)

Men vilka är riskerna med att få # 39; Mamey # 39; med hormoner?

Det är farligt eftersom fall av lever, prostatacancer och akut njurskada vanligtvis uppstår.

Målet med att intagas är att ha muskelmassa med mindre ansträngning.

LÄSA  Better Than Ever på 70: kändisar

Ska jag definitivt inte ta dem?

Om du verkligen behöver göra testet, innan du tar testosteron är det nödvändigt att utvärdera din njur-, lever- och prostatafunktion, om du är en man, såväl som dina blodtrycksnivåer.

 

Enligt Dr. Escalante är användningen av testosteron endast godkänd som en hormonersättningsterapi, om äldre män har en betydande minskning av detta hormon.

Det vill säga, om du är ung, skulle det bara vara motiverat att ta detta hormon när du som man har ett för tidigt fall i testosteronproduktionen och med detta risken att utveckla en artioskleros hjärt-kärlsjukdom, eller till och med för tidigt kognitiv förlust, depression eller fibromyalgi.

Varför användning av anabola och testosteron är farligt för hälsan 2

Besattheten av att deformera kroppen är ett psykologiskt problem. (Foto: Total bodybuilding)

Många gym passeras!

Mängden testosteron som används i fysiska träningscentra är överdrivet och på kort sikt kan orsaka allvarliga effekter på kroppen.

De som psykologiskt är beroende av den här produkten är förmodligen inte villiga att ge upp den, eftersom det är sant att när du slutat använda den tenderar den uppnådda muskelmassan att gå förlorad.

Och hur gör jag det?

Låt # 39; s inse det! (Nästan) ingen dras till en muskulös kropp som håller på att brista. Så du bäst upprätthålla en hälsosam livsstil, med en balanserad diet, och om du är en muskel fan, fråga en näringsekspert vad och hur man äter protein.

 

Varför användning av anabola och testosteron är farligt för hälsan 3

Att använda testosteron har ingen fördel för din hälsa. (Foto: Anton)

Oavsett om du vill vara väldigt stark eller inte, rekommenderas det också att träna regelbundet, inte bara för att hålla kroppen i gott skick, utan också med den fysiska strukturen, ”inklusive försening av utvecklingen av sarkopeni i äldre ålder, det vill säga förlusten av massmuskler som är karakteristiska för åldrande.

LÄSA  Laooconte-anatomi och foto