Vad är människokroppsomatotyper

Inom världen av bodybuilding och fitness du har säkert hört talas om (särskilt i gymmet) de olika typerna av kroppar och den relation som fysisk utveckling har med genetik. Du kanske till och med hörde saker som ”du är ektomorf”, ”det är endomorph ”eller” Jag är mesomorph ”, när vi pratar om detta talar vi om ingenting mer och inget mindre än varje persons genetiska natur; benformen hos varje individ, tendensen att varje kropp måste ackumulera mer fett, att ha en snabbare eller långsammare ämnesomsättning, därför den lätthet att kropparna kommer att behöva få muskler, att markera sig lättare eller att gå upp i vikt, varierande faktorer som kost och träning.

Förståelse då att det finns olika typer av kroppar, kommer det att vara lättare att anpassa vår träning heller för kondition eller för bodybuilding ; Att veta vilken typ av kropp vi har, vilka fördelar vi har när det gäller att arbeta vår kroppsbyggnad och vilka nackdelar vi har.

För att bättre tolka detta är det nödvändigt att veta att det finns tre somatotyper, var och en med olika egenskaper, så att det kommer att finnas personer med en nästan 100% definierad somatotyp och andra människor som kommer att ha en högre procentandel av en och minst en annan, och det är Det är viktigt att känna till oss för att veta hur vi utnyttjar vår potential när vi tränar kroppsbyggande och fitness.

Klassificeringen av kroppstyper är:

1) Ektomorf
2) Endomorfisk
3) Mesomorf

LÄSA  Better Than Ever på 70: kändisar

Tala specifikt om var och en:

1) Ectomorphs

http://3.bp.blogspot.com/-NNLzQvi6Eno/UX9d9_aC3wI/AAAAAAAAAJA/yof5FiHMPzY/s640/ectomorfo+bruce+lee.jpg

Ett tydligt exempel på en ren Ectomorph-fysiker som arbetat maximalt är Bruce Lee.

De är smala, har det typiska ”cylinderkropp”, liten muskel, abs präglat av tunnhet eftersom de vanligtvis ligger under den normala viktnivån, bröstet är platt och armarna och benen är mycket magra.
Den huvudsakliga fördelen är att de kan äta vad som helst, till och med fett, utan att vara rädda för att ta på sig vikt, deras accelererade ämnesomsättning innebär att de inte ackumulerar fett, så det kommer att vara mycket lätt för dem att markera sig själva, i motsats till detta och som den största nackdelen är svårigheten att få muskler och gå upp i vikt.

2) Endomorfer

http://2.bp.blogspot.com/-hFWC1ZbpFk0/UX9h1dc65NI/AAAAAAAAAJQ/CstUES3Kqko/s400/endomorfo+brock+lesnar.jpg

Ett bra exempel på Endomorph är den välkända kämpen Brock Lesnar.

 

De är breda, mer benägna att överviktiga, de har en rundad kropp, lite muskulatur, deras kropp är i allmänhet ganska slapp, de är vanligtvis över den normala viktnivån, eftersom de tenderar att vara överviktiga, i de mest extrema fall. gynekomasti är vanligt.
Den största fördelen är att de har en fantastisk anläggning att få muskler och styrka, även om det är svårt för dem att bli markerade, men tvärtom, deras långsamma ämnesomsättning gör att de har en ständig kamp att inte tappa linjen och gå upp i vikt eftersom de har också alltför lätt att öka fettet.

3) Mesomorfer

http://1.bp.blogspot.com/-7mHUBPqXuxU/UX9kEF35_AI/AAAAAAAAAJg/1YsN5iUnulY/s400/mesomorfo+arnold+schwarsenegger.jpg

Det klassiska och typiska exemplet på ren Mesomorph är den stora Arnold Schwarsenegger.

De har en atletisk och stark kropp, de har redan naturlig muskulatur och de har den typiska ”konkropp” eftersom bredden på axeln till axeln är mycket större än bredden på bäckenet har de inte svårigheter att få muskler, och de tenderar inte heller att ackumulera fett, de har vanligtvis idealvikt eller tillvägagångssätt, genetiskt är det den perfekta kroppen för bodybuilding.
De har alla fördelar på fysisk nivå eftersom de får muskler och styrka med lätthet, med en grundträning och en minimal kost kan de redan uppnå stora förbättringar, de har inga problem att märkas och ansamlingen av fett är minimal.
 

LÄSA  Laooconte-anatomi och foto