Är det sant att att göra cardio på en tom mage bränner mer fett

Stämmer det att att göra kardio på tom mage förbränner mer fett?

Stämmer det att att göra kardio på tom mage förbränner mer fett?

 

Effektiviteten av morgonträning är en vanlig fråga från fitnesspersonal, särskilt med tanke på utmaningarna med fettförlust när det gäller träning och näring. Du hittar honom ifrågasatt i specialiserade träningsforum och bloggar, och till och med i många samtal på sociala nätverk.

Fungerar det verkligen? Många kroppsbyggare gör det, men …

Att utföra en konditionsträning på morgonen på tom mage eller på tom mage är en vanlig praxis inom bodybuilding-samhället för att säkerställa så lite fett som möjligt före en tävling, men det är långt ifrån fallet för en person. standard.

Å ena sidan, fastande kardiovaskulär träning har utropats i flera år som en vanlig praxis i världen av bodybuilding konkurrens med målet att maximera fettförlusten, åtföljd av en (mycket) strikt diet. Kom ihåg att dessa människor måste vara minst 7% kroppsfett för att tävla.

Anledningen till att denna specifika träningsmetod är något effektiv hänvisar till uttömning av glykogen, den första energikällan som vår kropp lagrar. Genom att hålla kroppen tappad från glukos tvingas du i stället att bränna fett eller protein.

På tom mage är det inte alltid lika effektivt

I denna studie publicerad i The American Journal of Physiology , kunde man se att efter mer än 90 minuters cardio vid 50% av den maximala VO2 hade fastande cardio fördelar jämfört med cardio på full mage. 90 minuters träning är lång tid, och inte alla har råd att gå snabbt i en och en halv timme varje dag.

En annan studie fann liknande resultat , där det inte finns någon skillnad i fettoxidation mellan gruppen som konsumerade kolhydrater före träningen och gruppen som inte gjorde det.

LÄSA  Vad händer med oss gymmet

Verkligheten är att att öva konditionsträning på tom mage inte har stora fördelar jämfört med det som utförs efter vikterna eller vid någon annan tid på dagen, så om din rutin bara inte passar det behöver du inte, eftersom du kanske inte kan bränna mer kroppsfett.

Det bästa ögonblicket, efter vikterna

Vår kropp har en viss energi, lagrad i form av glykogen i våra muskler, särskilt om vi har tagit ett bra intag av mat före träning, en extremt viktig punkt för att komma med tillräckligt med matreserver på gymmet och inte tappa hjärtat under träningen. .