Kvaliteten på anabola steroider på den svarta marknaden 358 prover analyserade

Steroidförbrukande idrottsman

60% av anabola steroider på den svarta marknaden har en viss kvalitet (något mer om vi tar hänsyn till överdoser). De andra 40% är av låg kvalitet (underdoserad, innehåller en annan steroid eller innehåller inte). Speciellt svartmarknadsoxandrolon (Anavar) som ofta är falskt. Tjeckiska och slovakiska kemister kommer snart att publicera detta i den peer-reviewade vetenskapliga tidskriften  Drogtestning & Analys. Studier Forskarna analyserade 358 olika prover av anabola steroider, som alla kom från användare i tjeckiska och slovakiska gym. Resultat Nästan 60% av proverna var av kvalitet. De innehöll samma anabola steroider som etiketten nämnde, i de beskrivna koncentrationerna. De andra 40% av proverna var emellertid inte av kvalitet. Det var ingen skillnad mellan oral och injicerbar.

Studier

Forskarna analyserade 358 olika prover av anabola steroider, som alla kom från användare i tjeckiska och slovakiska gym.

Resultat

Nästan 60% av proverna var av kvalitet. De innehöll samma anabola steroider som etiketten nämnde, i de beskrivna koncentrationerna. De andra 40% av proverna var emellertid inte av kvalitet. Det var ingen skillnad mellan oral och injicerbar.

Diagram med de analyserade steroidproven

Cirka 17% av proverna underdoserades och över 15% av proverna innehöll inga steroider. Den mest förfalskade anabola steroiden var oxandrolon. Endast 1 av 3 oxandrolontabletter var av kvalitet. Forskarna misstänker att det på grund av det relativt höga priset på oxandrolon är ekonomiskt attraktivt för underjordiska laboratorier att producera falska oxandroloner. Denna praxis är mycket farlig, eftersom det är en allmänt använt steroid av kvinnliga idrottare, dess förorening med andra androgena steroider innebär en hög risk för virilisering.

Därefter jämfördes testresultaten för oxandroloner med de för metandrostenolon. Methandrostenolone (även kallad Methandienone), den aktiva substansen i Dianabol, är för närvarande ett relativt säkert köp i Centraleuropa.
 

LÄSA  Civilvakten och Skatteverket avlyssnar ett postpaket med anabola som är avsedda för San Bartolomé de Tirajana

Oxandrolonanalys kontra dianabol

Följande tabell sammanfattar alla resultat från analyserna. Forskarna tillhandahåller inte mer exakta uppgifter om de analyserade proverna.

Dessa data visar vad mest erfarna steroidanvändare redan visste om. Få pålitliga underjordiska laboratorier finns. Men de få laboratorier som är, har varit sedan starten, och är just de som vanligtvis är ganska aktiva av bodybuilding-forum, som alltid erbjuder möjligheten till analys, stöd osv. Av just denna anledning har de till och med förfalskats, tyvärr . Ja, förfalskningar av ett märke som redan är hemligt.

På samma sätt finns det Anabolic Lab-initiativet skapat av Millard Baker där vi kan informera oss väl om den nuvarande underjordiska scenen, ett initiativ som säkerställer säkerheten för användarna av denna typ av ämne och är så mycket de är förbjudna, det är en faktum att de används ofta. Därför är det av avgörande betydelse att minska dess skadliga effekter på hälsan och även veta under lång tid att frekvent konsumtion av steroider ökar risken för dödlighet.

Uppmärksamhet: Den här artikeln är endast för informationssyften. De ämnen som nämns har många negativa effekter och bör inte tas lätt. INGEN som läser detta bör använda dessa kosttillskott eller läkemedel under NÅGRA OMSTÄNDIGHETER utan recept och utan medicinsk övervakning. Varken denna webbplats eller författaren till artikeln eller dess översättare främjar eller försvarar användningen av detta eller något läkemedel. Om du vill förlora kroppsfett och / eller öka muskelmassan med rätt träning och kost, kan du få mycket bra resultat. Det finns inget behov att riskera din hälsa.

Studiekälla:  Tircova B, Bosakova Z, Kozlik P. Utveckling av en UHPLC-MS / MS-metod för bestämning av anabola steroider som för närvarande finns på den svarta marknaden i Tjeckien och Slovakien. Anal Drug Test. 2018 nov 13 doi: 10.1002 / dta.2541.

LÄSA  18 personer kvarhålls på Balearerna som ingick i ett nätverk för anabolismhandel

Original artikel:  Europeiska undersökare testar 358 anabola steroider: två av tre oxandroloner är dåliga. Ergo-Log.com