Aerob och steg för din kropp

Den här bloggen som behandlar fysisk kultur, allmän kultur och historia, är ett verk av JM Menéndez, alias A. Febus, författare till ”Epos av El Chato”, av ”El Chato, blickar från en era”, av ”Skaffa en kropp 10 med kettlebells ”och” ”El Chato”, blickar från en era ”, filmskapare och podium för den naturliga världscupen för kroppsbyggande. Upphovsrätt: JM Menéndez. Kontakta författaren för att få tillstånd och behörighet att använda innehållet helt eller delvis.

Vi återhämtar manifestet från Alliance of Antifascist Writers från 1936

 

http://1.bp.blogspot.com/-mznpGRSjn2w/VbI2rOD__MI/AAAAAAAA3Oo/4S6wsKLDP3s/s400/116lavoz15-7-37.JPG

Tidningen ”La Voz”, en av de republikanska tidningarna i krigets Madrid. Photo Agency Febus.
 

Idag vill vi återfå ett dokument med stort historiografiskt värde. Detta är manifestet av Alliance of Antifascist Writers for Defense of Culture från 1936. Det nämnda manifestet publicerades den 30 juli 1936 i tidningen  La Voz,  en tidning grundad av Nicolás Maríen de Urgoiti 1920 och regisserade i dessa ögonblick av den republikanska intellektuella Paulino Massip.

Detta manifest undertecknades av intellektuella och konstnärer av alla slag, inklusive Maríen Zambrano, författare, Rosa Chacel, författare, Emiliano Barral, skulptör, Luis Buñuel, filmare, Luis Cernuda, poet, Manuel Altolaguiire, författare, Vicente Salas Vui, författare o Jaime Menéndez ”El Chato”, som undertecknade den här gången som författare.

Det är märkligt att bland undertecknarna finns det några falska republikaner som senare skulle gå över till den Francoistiska sidan och det är att den femte spaltismen började fungera mycket snart även bland intelligentsia. 

De sista raderna i detta dokument klargör frånvaron av underskrifter som Rafael Alberti eller Eugenio Imaz, medlemmar i den ovannämnda alliansen.

Utan ytterligare försening transkriberar vi detta dokument:

                 Manifest av Alliance of                  antifascistiska Writers 
för kulturförsvaret

Det har skett en explosion av barbarism i hela Spanien där de gamla reaktionsformerna från det förflutna har tagit ett nytt och kraftfullare tryck, som om de nådde ett högsta historiska uttryck när de integrerades i fascismen.

Detta kriminella uppror av militarism, klerikalism och kastaristokratism mot den demokratiska republiken, mot folket, representerat av dess populära frontregering, har i fascistiska förfaranden funnit nyheten att stärka alla de dödliga delarna av vår historia, som på grund av dess nedbrytning sakta de förstörde och förgiftade folket i deras aktiva önskan att skapa ett nytt spanskt liv. Mot det äkta populära Spanien har han skyndat sig att förstöra eller förkorta det, och avskaffade det med ett brutaliserande och blodigt slaveri, som det av Asturiens förtryck; denna kriminella strävan efter en stor del av armén, som genom att förråda republiken har gjort det på ett sådant sätt att det har blottlagt skulden för dess avsikt, förvärra det med att förråda sig själv i falskheten i de patriotiska idealen som han hävdade att försvara, offra Spaniens internationella värdighet och blodig och förstöra den heliga marken i dess historia. Och detta med en så desperat, förödande, självmordsdrivkraft att dess ledares tragiska kriminella ansvar har bestämt det med vesaniska egenskaper av grymhet och förstörelse som kanske aldrig kändes i Spanien; med ett ord: fascister.

Mot detta fantastiska utbrott av fascism, som så fruktansvärda bevis nu har uppnåtts i Spanien, har vi, författare, konstnärer, vetenskapliga forskare, män med intellektuell aktivitet, kort sagt, grupperat för att försvara kulturen i alla dess nationella och universella värderingar av tradition och skapandet konstant, förklarar vi vår totala förening, vår fulla och aktiva identifiering med folket, som nu kämpar härligt tillsammans med den populära frontregeringen, försvarar de verkliga intelligensvärdena genom att försvara vår frihet och mänskliga värdighet, som han alltid gjorde, heroiskt bryta igenom, med dess oberoende, till den verkliga kontinuiteten i vår kultur, som alltid var populär, och till alla de kreativa möjligheterna i Spanien i framtiden.

Emiliano Barral, skulptör
Luis Quintanilla, målare
Angel Ferrán, författare
Baggeón Gómez de la Serna, författare
Sánchez Arcas, arkitekt
Vicente Salas Viu, författare
Miguel Pérez Ferrero, författare
Luis Lacasa, arkitekt
Carlos Montilla, ingenjör
J. Prados, professor vid Universidad
Juan Maríen Aguilar, professor
José Ormbunkeández Montesinos, författare
Santiago Esteban de la Mora, arkitekt
A. Rodrígas Moñino, professor och författare
Rodolfo Halffter, kompositör
Rosa Chacel, författare
Timoteo Pérez Rubio, målare
Carlos Díez Fernández, läkare
Concha Albornoz, författare

Blas J. Zambrano,  nationell lärare
José Ignacio Mantecón, arkivar
Antonio Porras, författare
Luis Buñuel, filmskapare
Rafael Dieste, författare
Antonio Sánchez Barbudo, författare
Rosario del Olmo, journalist
Rodríguez Leona, målare
Miguel Prieto, målare
Baggeón Iglesia, bibliotekarie
Alfonso R. Aldave, författare
Rafael Sánchez Ventura, professor
Adolfo Salazar, författare
Gustavo Durán, kompositör
Juan Chabás, författare
Delia del Carril, målare
Emilio Niveiro Díaz, författare
Julio del Camino, författare
José Ribas Panera, författare
Pedro Garfias, författare
Jaime Menéndez, författare
José Herrera, författare
maríen Angela del Olmo, skådespelerska
Eduardo Ugarte, författare
José Ramos, journalist
Acario Cotapos, musiker-kompositör
maríen Alfaro, författare
Luis Pérez Infante, författare
Joaquín Villatoro
Rogelio Martínez Casanova
Santiago Ontañón, målare
Carmen Muñoz Manzano, inspektör för First Education
Emilio Delgado, författare

Armando Bazán , författare
Xavier Abril, författare
A. del Amo Algara, författare
Luis Cernuda, författare
Manuel Altolaguirre, författare
maríen Zambrano, författare
W. Roces, professor
José Bergamín, författare.

Eftersom inga underskrifter kunde samlas in på grund av tidsbegränsningar och kommunikationssvårigheter, rekommenderas alla de som vill lägga till sitt till detta manifest genom att skicka sitt stöd till Alliance of Anti-Fascist Intellectuals for the Defense of Culture, Castellana, 18 .

.

LÄSA  Vad händer med oss gymmet