18 personer kvarhålls på Balearerna som ingick i ett nätverk för anabolismhandel

18 personer arresteras på Balearerna som ingick i ett nätverk för anabolehandel

Guardia Civil har arresterat totalt 41 personer med anknytning till kriminell organisation med tentakler i mitten av Spanien

18 personer arresteras på Balearerna som ingick i ett nätverk för anabolehandel. / CIVIL GUARD

18 personer arresteras på Balearerna som ingick i ett nätverk för anabolehandel. / CIVIL GUARD

De Guardia Civil har arresterat 18 personer på Balearerna för att vara en del av en påstådd kriminell organisation som handlade med förbjudna droger och andra ämnen, mest för dopning av sport . Utredningarna inleddes tidigare i år, efter att polisen upptäckte ett idrottscenter på Balearerna från vilka läkemedel skulle distribueras utan någon medicinsk och medicinsk kontroll. För närvarande utreds ytterligare två personer.

Agenter har också arresterat flera personer från samma organisation i Barcelona och Tarragona , och i andra städer i staten: Madrid, Toledo, Almeria, Málaga, Kanarieöarna och Huelva . Enligt ett uttalande från det väpnade institutet fängslades totalt 41 personer.

Kontakter

Organisationen hade proffs involverade i idrottsbyggnad för att marknadsföra dessa produkter. Det var just genom kontaktnätet och därför deras potentiella kunder som dessa människor kunde sälja de olagliga ämnena.

När den skyldige hade identifierats, verifierade den rättsliga polisen att han hade kontakter med andra kriminella strukturer som bedriver samma verksamhet och att han importerade från portugal , Grekland , lettland , polen , Ungern , bulgarien och den Förenta staterna , använder vanligtvis paketföretag för senare distribution till konsumenter.

Således uppgav Civil Guard att samtidigt hade dessa understrukturer som var beroende av den huvudsakliga kriminella organisationen andra internationellt utbud rutter för tillförsel av ämnen.

siffror

Forskarna fann att nätverket 2016 och 2017 skulle ha gjort mer än 4 400 leveranser med en global vikt av 3,1 ton . De beräknade också att organisationen kunde ha tagit upp € 2 miljoner i år. Mer än 180 000 euro var inblandade i kontanter.

LÄSA  Kan generisk Viagra locka en önskad brottsling?

På detta sätt identifierade forskare flera celler i organisationen som distribuerades av spanska provinser, som ägnas åt marknadsföring av sådana produkter. Samma band var engagerat i pengatvätt i utbyte mot pengar.

Forskarna använde falska identiteter och affärsstrukturer för ökad säkerhet; Ibland åtnjöt organisationen medarbetarnas medverkan.

farorna

Enligt den spanska byrån för läkemedel och hälsoprodukter kan användning av anabola steroider leda till leversjukdomar, gulsot, levercancer, gynekomasti, hyperkolesterolemi, erektionsstörningar och hämning av spermieproduktion, sjukliga hjärtfel, ökad risk för stroke och till och med psykotiska avsnitt och depression.